söndag 20 september 2009

William

Ibland är det lätt att fastna i roller, sina egna och andras förväntningar. Det krävs en hel del mod att överskrida de hinder som lagts ut, både av sig själv och de andras bild av den egna personen. William överraskade alla på resan med både sitt mod och sin förmåga i olika övningar att både hitta lösningar till problem som att utmana sig själv.

Här tillsammans med Lucas med den blå vätterns om bakgrund

Här vågar sig både William och Jan ut i det väldigt kalla vattnet. Jag, Julia och Lisa vågade ut och morgondoppa oss klockan sex på morgonen. Då kändes vattnet olidligt kallt! Fötterna domnade av på bara några få minuter, så det blev ett snabbt dopp. Efter lunch försökte dessa grabbar att bada och lyckades med att doppa hela sig själva med både kropp och knopp!

Här sitter han i mynningen av en bäck som flyter ut. Nästan oberörd av det kalla vattnet och med den blånande Vättern som bakgrund.

Här lyssnar han på instruktioner från läger instruktörerna tillsammans med sina klasskamrater ( de man ser i bild är Paulina och Jan)

Innan de stora hoppet.

Här får han hjälp av Fredrik Boltes och Johanna med både hjälm och sele. Först i denna gruppen med att beträda den tio meter höga stammen och sen hoppa ut i ingenting :-)

Här ger han sig beslutsamt upp.

Efter ett tag inser barnen att det är både högt och att stammen svajar något

Här når han toppen

Nu ställer han sig upp

Nu kastar hans sig ut!

Åh vad han är nöjd! Glädjen över att lyckas med sin anstas att hoppa gungar han fram och tillbaka i säkerhetslinan på väg ner. Glädjetjutande och minst sagt lyrisk över sitt tilltag.

Glädjen är stor. För oss föräldrar som var med är glädjen oerhört stor, både för att han vågar, men också för att han vågar visa andra sidor av sig själv än de som han visar i skolan. Han vågar bryta mönster och gick mot de invanda föreställningarna. Modigt!

Inga kommentarer: