måndag 7 september 2009

Kusin Vitamin

En av mina kusiner, fina Lina kom förbi en stund när vi besökte Ingetorpssjön här på sensommaren. Det blir ju lite så, när man inga syskon har att några människor blir som substitut för de syskon man inte har. En del kommer man närmre än andra. Jag har tre kusiner i Norge också och där är det ju avståndet som begränsar. Då blir man så glad för tekniken, som gör det möjligt att att hålla kontakt via Facebook eller via bloggar. Lina är ju min yngsta kusin här i Sverige, medans Rebekka är den yngsta i Norge. Jag har henne i blogglistan här och det är ett roligt sätt att få följa någon, fastän man inte kan ses så ofta.
En trollslända som vilar på Linas hand, precis som bilden ovan. De har så vackra vingar! Lina hade tenta dagen efter och ändå tog hon sig tid att komma och vara med oss en liten stund. Sånt kan jag tycka är roligt. En sån härlig människa hon har vuxit upp till, så full av tro på möjligheter och ser till att leva det liv hon vill. Full av beundran känner jag för hennes strävan och för hennes mod att ta för sig av livet med enorm glädje och entusiasm.

Här är en bild på henne. Jag har inte frågat henne om lov och får väl ta bort den om hon inte samtycker. Det är så häftigt att se någon som man följt sedan barnsben och ser vad för vuxen det blir. Smart, rolig och otroligt varmhjärtad människa som både tror på sig själv och livet. Jag blir alldeles fascinerad och känner att jag imponeras av hennes livsaptit. Varm inuti blir jag.

Här sitter hon med Celia som nyfiket tittade på Lina. Hon har inte träffat henne sedan hon var liten, så extra roligt blir det ju när hon märker att jag känner Lina och att vi känner oss väl till mods med varandra. Det syns på barn, när de ser att relationerna ser olika ut. En varm tanke skickas till min kära kusin vitamin som spritter av liv!

1 kommentar:

Victoria sa...

Det är härligt när man kan ge sina barn en koppling till personer man själv känt innan barnen föddes.
De märker att "denna personen kan jag lita på" för att man som förälder gör det.