måndag 11 april 2011

Drömmars struktur?

När jag pratar med andra om drömmar, för att få bränsle till mina funderingar, inser jag att de flesta tänker på drömmar som något målrelaterat. Man tänker sig si och så uppfylls detta inom en snar eller fjär framtid. Man drömmer om något som ska uppfyllas.

Det andra sättet att betrakta drömmar utkristalliserar sig mer som ett ramverk. En längtan, vision eller kraftkälla kring livet. En större strävan som mer handlar om att förgylla livet eller att fylla livet med mening. Det handlar inte om att man inte vill att det ska uppfyllas, men det primära är inte själva målet utan vägen.

Det tredje sättet upplevde jag mer att det handlade om vad för slags människa man vill vara. En strävan om att upptäcka, utforska och hitta mening som individ för sig själv och i ett sammanhang.

Hur tänker du kring drömmar?

3 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Jag tror att man mår bra av att ha drömmar som sätter igång fantasin och förgyller livet. De behöver inte alls vara ett mål även om det också kan vara det. Men jag tror på drömmen som en oas, en fristad där man bara kan vara. Självklart kan drömmen också bli något att jobba mot, som ett mål men risken finns att ju mer verklig drömmen blir desto mindre är den en dröm....

Anonym sa...

Skönt att vara här igen. Nu vet jag att jag saknat denna sidan.
/Loonies på Bitterbloggen

Erica sa...

Drömmar som en oas eller fristad, en tanke jag bär vidare på.

Roligt att vara saknad

Tack till er båda