tisdag 20 juli 2010

Blåbär, Broms och Bad


Idag tillbringade vi dagen i blåbärsskogen. Det blev inte så lyckat som förra året, för i år hade vi sällskap i dubbel bemärkelse. Först så omringades vi av jättelika Broms och Blinningar. Jättelika!!! Jag svullnade upp både här och där. Ettriga saker måste jag tillstå.

Dessutom hade några ställt en husvagn på vårt favoritställe vid forsen. Efter en stund förstod vi att detta inte var några hobbyplockare, utan detta var organiserat. De hade bott där ett bra tag förstod vi och de var många som plockade stora hinkar. De var inte så glada över vår närvaro, lika missnöjda som vi.


Vi fick lite bär ändå. Även om de inte var så stora som förra året, då de dessutom dignade från grenarna. Vi fick bara 2½ liter idag. Desto fler bett av Broms och Blinning. Jag missnöjd? Hur kan ni tro något sådant? ;-D


Lillsnuttan var tålmodig med oss blåbärsplockande vuxna. Dessutom saknade hon morfar som sin egen privata underhållare som hon hade förra året. Goda blåbär tyckte hon.


Den enda medhavda sonen (den andra är utlånad till goda vänner) tappade i sin andra mobil i vattnet inom loppet av tre dagar. Lite ledsen var han på sig själv och vi blev lite trötta över obetänksamheten. Den nya hade han lånat av sin pappa och han hade haft den i sina ägor ungefär två timmar. Vi tänkte att första gången lärde han sig att vara mer rädd om sina saker, andra gången att lära sig av sina misstag. Vi får se om det är det som har hänt.


Men det bästa på hela dagen var alla bad vi fick mellan blåbärsplockningar, matstunder och slagsmål med Bromsen och Blinningarna. Baden var helt klart det bästa idag! Hur har ni haft det?

3 kommentarer:

Happy sa...

Vilken gudomligt vacker liten dotter ni har. Söt som socker :-) Jättefin bild på henne.

Usch för broms och blinningar, verkligen super-USCH.

Jag o sonen har hållt oss i storstaden några dagar och gått på muséer (han har varit ute med pappa på båten i två omgångar o fått en hel del sol o bad).

Själv har jag inte varit vid vatten alls ännu. Har helt enkelt inte badkläder som passar i år. Får väl smyga mig ner i syrrans uppblåsbara pool nästa vecka *ler*. Fast ett havsbad hade ju inte suttit helt fel.

Kram!

Anonym sa...

Det låter jättehärligt. Och typiskt smågrabbar att inte ha riktigt ordning på prylarna.

Erica sa...

@Happy Havsdopp och dopp i sjöar slår allt! :-D

@ frktjatlund, härligt var det trots broms och små grabgar som inte håller reda på sina prylar :-D