torsdag 5 november 2009

Förtrollande Kväll

Julia och jag har barn i samma klass. Hennes son David är klasskamrat till Johan. Vår bekantskap började en gång på fixardagen som Johans skola har varje vår. Förra våren blev jag bjuden på en smycke party hemma hos henne och det var den mest märkligaste tillställning jag varit på. Förutom att alla smycken som två systrar tillverkar, var helt fantastiska, så utmärkte sig också sällskapet. Jag har aldrig tidigare varit med på en tillställning, speciellt inte ett som man kanske kan tänka sig som rätt ytligt, där alla närvarande föruotm att vara intresserade av varorna också var genuint intresserade av alla som var där.

Jag tycker själv det är väldigt kul att gå på såna här "homesales partyn" då jag som är en sån velepotta får chans att känna på saker och ting utan att bli stressad av att jag måste bestämma mig fort. Jag kan socialisera mig medans jag bestämmer mig vad jag vill ha. Som kinderägg, man får tre saker i en; god mat eller fika, träffa roliga människor och shoppa roliga saker. Jag har vänner som tycker sånt är vansinnigt ytligt och trist, men jag tycker det är ett genialt koncept. Tur är väl det att vi är så olika.

I Juni var jag bjuden till Julia på en Tjej Kväll med Spa inspiration, där hennes goda vän Linda gav oss smakprov på olika Mary Kay produkter. Det var kul att få gotta sig i det som för mig är min största last, hudvårdsprodukter. Men igår var jag där igen då Linda lite mer utförligare presenterade deras sminkutbud. Fantastiskt roligt att på ett avslappnat sätt. där man slipper stå med alla sina komplex själv, få prova ut vad som passar en själv. Kan varmt rekommenderas!


Här är några av redskapen för förvandling och förtrollning. Julia skämtade om att nu skulle man ha "före" och "efter" bilder och glömde sig att hon hade ett fotofreak hemma hos sig. Vilket påminde mig att jag tagit med kameran och bad om deras tillåtelse att lägga ut bilder på min blogg från denna förtrollande kväll som då var igår. Vi hade väldigt roligt och det gör själen så gott att få göra något helt onyttigt och bara umgås med roliga människor.
Här är kvällens värdinna nyligen rengjord med sköna produkter och helt utan makeup. Vacker redan nu, men ni kommer att få se vad färger kan göra.
Här tar Julia på sig foundation som Linda tagit fram och som passade väldigt bra.

Här med Foundation fint fördelat över ansiktet

Här har ögonpenna kommit på på ena ögat. För skojs skull valde vi olika färger till varje sida av ansiktet, vilket blev väldigt kul när resultatet var klart.

Här kommer ögonskuggan på.

Ser ni hennes vänstra öga, den högra för er som betraktar. Förvandlingen har börjat!

Förvanlingen fortsätter!

Här målas det vidare. Gröna färger valdes

Nu kommer rouget på

Andra ögat får sin behandling, mera vardagstoner valdes

Här har vi det färdiga resultatet :-)

Här är ena sidan

Vardagstoner

Mer sensuellt och fest

Här är hon lika vacker som tidigare, men mer förtrollad ;-)

Här är Jenny, rengjord och utan smink

Här med foundation och påbörjat öga

Guldtoner har valts, passar hennes ljusa hy tyckte jag och Julia

Här ser man redan hur de tillsatta färgerna tar fram den blå tonen i hennes ögon och gör att ögonen ser större ut

Nu blir Jenny inte glad, för hon gillar inte profilbilder, fast denna tyckte jag blev så fin

Förtrollningen tar fart!

Här är det färdiga resultatet

På både Jenny och Julia såg man skillnaderna mer än på mig.

Jennys ögonfransar var något i hästeväg. Både jag och Jenny valde två olika mascaror till ögonfransarna. Den ena skulle vara mer fyllig och det var den verkligen. På Jenny syntes det otroligt bra.

Här ser ni hur mascaran öppnar upp ögat och ger den där fylliga looken. Visst låter jag som en reklamsnutt ;.)

Här är andra sidan

Färger kan verkligen göra att olika delar lyfts fram! Ännu en vacker kvinna är förtrollad!

Här är jag helt rengjord och osminkad. Ser ni den sura minen? Det var antingen den eller massor med bilder då jag blundar. Jag är en "blundare" när blixten är framme

Linda tipsar migom foundationen
Här blev resultatet när foundation är lagd

Jag har varit på liknande sminkpartyn både för Mary Kay och andra märken och det som skillde sig denna gången är att jag nu fick handgripliga tips på hur jag sminkar mig. Mina ögonlock har som bekant inget "veck", vilket gör att sminkningen blir annorlunda. Nu fick jag bra tips på hur jag kan göra. Väldigt kul. Ser ni att ena ögonlocket har påbörjats?

Här försöker jag avgränsa ögonlocket på det sätt jag fått tips om

Ena sidan på väg att bli klar, nu är rouget på plats

Här är den sidan klar

Så här blev det

... och så här

Julia tar massor av bilder, mycket besvärande för någon som trivs bäst bakom kameran!

Klar!

Många grejor var det!

Linda, Julia, Jag och Jenny

Detta är Linda som höll i det hela. Klickar du på länken ovan kommer du till hennes hemsida på Mary Kay. Fantastisk mysig människa. Lyhörd och kunnig. En härlig kväll blev det med mycket skratt och experimentlusta :-)

2 kommentarer:

Julia sa...

Ja visst blev den en riktigt mysig o lärorik kväll. Tänk vad färg kan lyfta ett öga. vet inte vem av oss som blev mest färändrad. Vi lyckades alla få en ny "look". Men den asiatiska sminkningen var så snygg Erica. Du är vacker redan innan så när det "magiska" drog över rummet så blev det så coolt! ;o) det bara hände något! Hur skall detta sluta när vi lärt oss använda produkterna på ett proffsigt sätt? ;o)

Erica sa...

Ja hur ska det sluta Julia! :-)