söndag 25 april 2010

Skriftningar

När havet är mättat av sol och värme. Då är den så njutningsfull att hjärtat nästan brister. Solvarma klippor är det bästa jag vet. Att sitta på klipporna en sommarkväll efter en lång dag av bad och lek, höra vågorna klucka och äta kvällmat med människor man älskar. Det är helt ojämförbart med något annat.

Att känna vågornas kittlingar mot tårna, samtidigt som man känner hur sanden formar sig runt foten och blicka ut mot en lång sandstrand får själen att sjunga av lycka.


Att blicka upp mot en himmel av dunlätta moln, se strandrågen buga för vinden som samtidigt rensar ens själ, då blir livets närvaro så påtaglig att jag nästan kan ta på den.

Att se ut över klippor och hav när snön pudrat den vit. Att se vattnet nästan fyrsgrönt i skiftning till gråblott. Att se dessa kalla klippor och veta att de också nästan kan pulsera av värme när solen skiner på sommaren. Se dessa skiftningar och veta att man bor i ett land som bjuder på skillnader, på omväxling och utveckling. Då fylls jag av tacksamhet.


Skillnader, borgar för upptäckter. Ett fruset landskap blommar som skönast när solen värmer. Öppna fönstren, låt vinden blåsa rent och bejaka det som är. Allting sker av en anledning och allting är en gåva som ska öppnas med varsamhet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Känner det lika stort som du.
Då fylls jag också av tacksamhet.
Erica, havet är kanske en av de
största gåvor!?
Kerstin skickar en kram också!!

Erica sa...

Tack för kramen Kerstin! Grattis också i efterskott ;-D

Nässelblom och choklad sa...

Underbar beskrivning av havet och naturens kraft med ett fint avslut som även öppnar tankefönstret. Som du vet älskar jag själv naturen och dess skiftningar. Det är svårt att bara välja en årstid när alla är så fantastiska. Sen är det ofrånkomligt att sommaren är enklare på många sätt men jag vill inte vara utan någon av våra årstider. Härliga, vackra bilder också! Kram/Eva

Erica sa...

Tack för feedback Eva! Ja jag har genom dina bilder förstått att du äger en stor kärlek för naturen och dess skiftningar. Du har verkligen förmågan och ögat att fånga det på ett sätt som gör att jag njuter med både själ och öga! ;-D