onsdag 19 augusti 2009

Kan man vara nyanserad?

Jag har i flera dagar funderat på hur jag ska kunna skriva, på ett nyanserat sätt , om Hillgrens uttalande angående våldtäkt. Jag har inte lyckats väl, eftersom jag bara blir arg och jag känner att mitt mål med denna blogg är att försöka vara så nyanserad jag kan, även om jag är väldigt arg. Jag lyckas inte alltid, men detta ämne var också för mig väldigt känslomässig. Jag har tidigare i mitt liv varit med om det som Hillgren fnyser åt, för att det inte räknas som en "riktig" våldtäkt och det gör mig beklämd, men också ledsen för att jag och många med mig inte berättat om att detta sker.

Det sker mitt i bland oss i våra hem, i det jämnställda Sverige, att kvinnor utsätts för ofrivilligt sex med olika former av våld. För våld behöver inte enbart vara fysiskt. Våld kan också vara väldigt psykiskt och emotionellt. Men det kanske bara den som varit med om det kan förstå eller är det så att någon med tillräckligt empatisk förmåga och intelligens kan leva sig in i en sådan situation ävenom om erfarenheten inte är hennes/hans?

Hälsa på hos den här personen, som sätter orden så bra, på något jag känner starkt för.

1 kommentar:

Anonym sa...

Såg att ämnet du skriver om i det här inlägget togs upp i programmet Debatt på SVT2 idag. Frågan de debatterar är "Är sex utan samtycke alltid en våldtäkt?" Jag fattar inte frågan... tycker den är dum. E det inte ömsesidigt så e det nåt som inte stämmer. Jag kan bara hålla med dig i allt i den här frågan. Har inte sett debattinslaget själv. Men det kommer i repris den 26/8 och 29/8.

Ha det bra.
//Ad Hoc