onsdag 27 januari 2010

Jag har fått en award av Tobias. Tobias skriver en blogg jag följer. Han skriver tankvärt och blandat och jag har följt hans blogg rätt länge nu. Han och fyra andra jag följer har jag dessutom kontakt med på facebook numer. Det är första gången för mig, alltså att jag får en award. Själv brukar jag sålla bland sånt som skickas runt, men denna var harmlös och berättar lite om både den som får den och den som skickat den. ett roligt sätt att göra reklam för varandra och även att få reda på sånt som man annars kanske inte skulle få reda på. Därför hakar jag på.

Så här går det till:
A: Har du fått en award, kopiera awarden till din blogg! Länka till personen som du fått awarden av.
B: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
C: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till och länka till deras bloggar
D: Lägg en kommentar i deras blogg och berätta att du gett dom denna award!

Sju intressanta (?) fakta om mig:
1. Sagan om ringen böckerna (och tillhörande böcker om dom böckerna av JRR Tolkien) är mina absoluta favoriter. Jag har läst om dom böckerna nästan varje år sedan jag tio.
2. Jag är motsägelsefull när det gäller film. Tycker om allt från långsamma dokumentärer till fartfylld action. Filmer som "Timmar", Kostymfilmer, Terminator och Bruce Lee filmer samsas.
3. Min dröm är att bo alldeles vid havet.
4. Jag har aldrig planerat mina barns tillblivelse. Fullständiga överraskningar bägge gångerna
5. Jag tror på Gud
6. Jag drömmer om ett vrålåk. Älskar snabba och snygga bilar. Kör ständigt för fort och skulle gärna vilja köra på autobahn någon gång i mitt liv. Det snabbaste jag kört är 180 km/h (Min mamma skulle få hicka om hon läste detta)
7. Jag åt inte godis som barn förutom choklad någon gång. Började äta godis som tjugofemåring. När jag var nästan trettio började jag äta tårta och är idag galen i tårtor i alla former.

Dessa bloggare rekommenderar jag genom att skicka denna award till:

1. Julia eftersom det var hon som inspirerade mig till att börja blogga. Julia är dotter till min trogna promenad kompis Camilla sedan snart tre år tillbaka och klasskamrat till Lucas

2 Tänk Själv heter en blogg jag tittar in till varje dag och tillhör en av mina favoriter. Det är en av mina konfirmationspräster och vän till mina föräldrar som delar med sig av blandade saker. Allt ifrån Religion, Politik (han har suttit i riksdagen), personliga saker och massor av annat.

3. Tankar i Lösvikt är en blogg jag börjat följa alldeles nyligen. Hon som skriver den är en av mina allra käraste vänners bästa vän. Intressant och utmanande.

4. Thérèse har en blogg som heter "Betraktelser från omvärlden". Denna blogg är en av de första som jag började följa och läste länge innan jag började kommentera. Hon skriver inte så ofta numer, men jag tycker hon skriver om så intressanta saker att jag ändå har koll på den. Hon skriver framförallt om resor och om hennes erfarenheter om att bo i ett annat land och annat smått och gott.

5. Nässelblom och Choklad är en blogg jag börjat följa nyligen, genom att följa en av min andra väldiga favoriter. Denna blogg är full av otroligt vackra bilder, fantastiska recept och bjuder på en stämning som påminner om det skira solljus som silas genom ett grönt bladverk. Skriver dock inte den bloggen som jag hittat henne genom som en egen punkt eftersom hon redan var upptagen med två award från andra. Men Sara är bara ett måste!

6. Emmausvandrarna är en blogg jag följt ett tag. En intressant blogg som levererar helt enkelt. Blandning mellan religion och politik. Hon har en ännu mer politisk blogg som jag ibland kikar in på, men denna är ändå min favorit av dessa

7. Béatrice Karjalainen skriver en blogg jag följt länge också. Här njuter jag av bok och filmtips och helt fantastiska beskrivningar av naturupplevelser. En blogg som vågar vara både personlig och allmän.

Eftersom antalet var sju och jag har fuskat med att klämma in en till i punkt fem, så nöjer jag mig här. Men oj vad få av de jag följer dagligen man fick med i detta antal. Plötsligt blev jag medveten om hur många jag egentligen följer numer.
Kul grej detta. Tack Tobias!

5 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Tusen tack, Erica! Så vackert du skriver om min blogg. Jag blir alldeles lycklig av att få den beskrivningen, den måste jag komma ihåg och tänka på när inspirationen saknas. Sara är förstås en favorit även för mig. Ska gärna kika in hos de andra bloggar du lyfter fram här. Sen ska jag förstås försöka att berätta lite om mig själv och skicka vidare utmaningen (fast det dröjer nog lite). Kul också att läsa om dig. Att bo alldeles vid havet låter underbart, men att köra bil snabbt är inget för mig. Sakta tar jag mig framåt i tillvaron....Tack än en gång för allt beröm! Kram/Eva

Sara sa...

Jag tackar ocksâ... Dessutom roligt att fâ veta mer om dig!

Sara sa...

Jag tackar ocksâ... Dessutom roligt att fâ veta mer om dig!

Julia sa...

Tack <3!

Victoria sa...

Haha. Tack Erica! Orkar inte skriva nåt eller skicka vidare nåt eftersom jag är så trött. Men det var en ära, samt roligt att få läsa om dig. Och du, vad var det för bilskola ni gick på du och K? Ni kör båda två som rallyförare, förstår jag nu! ;-) Kram