söndag 6 juni 2010

Tidens flykt

Är det tiden som flyr, eller är det vi som inte är uppmärksamma nog? Nyss så var det som bilden här ovan och innan jag hinner blinka har äppelblommorna blommat ut. Jag tänker varje vår att nu i år ska jag hänga med och se varje skiftning, se varje utvekling som naturen gör. Varje år konstaterar jag att tiden flyger iväg. Funderar idag på om det egentligen är vår oförmåga att njuta här och nu. Att vi ständigt är ett steg före eller att vi tänker tillbaka på det som varit. Att vara här och nu tror jag är få människor förunnat att kunna. Jag tror det handlar mer om att kunna glädjas. Vi behöver glädjas mer.2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Så sant! Vad mycket bättre vi skulle må om vi hade lättare att glädjas. För mig flyger också tiden iväg. Jag vill stoppa den men det är alltid så många måsten som lägger sig i vägen. Jag blir lätt stressad den här tiden just för att jag vill följa allt i naturen. Bara gå runt och titta och njuta. Men så vips är det sommar och jag har missat massor. Det är mycket som ska avslutas och bli klart innan sommarlov och semestrar sätter igång. Så vackert blommande träd du fotograferat. Ha en bra vecka!

Anonym sa...

Jag tycker att jag följer med i alla skiftningar mycket mer ju äldre jag blir. Räknar in hägg, syren, hagtorn, fläder vartefter de blommar. Samma med hösten med bär och svamp.