torsdag 2 december 2010

Min Julkalender- Dag Två. Fröken Ulla

Min första fröken i skolan hette Ulla. Jag minns henne än idag. Hon hade en enastående förmåga att se till varje barn. Ibland möter man de där människorna, som med sin inlevelseförmåga, omtänksamhet och kärlek för sitt uppdrag utmärker sig från mängden. Ulla var (och är säkerligen fortfarande) en sådan person. Jag hade henne fram till tredje klass och efter det skickade vi alltid julbrev till varandra fram till att jag var runt tjugoårs åldern. Ulla är en av de personer i mitt liv som gjort skillnad och som fick mig att tro att jag kunde. För det hon gav mig under mina tre första år i skolan är jag henne evig tacksam. Hur är det med er, har ni minne av en lärare som gjort skillnad i era liv?

2 kommentarer:

Nässelblom och choklad sa...

Vad fantastiskt att få ha en sådan person som lärare i lågstadiet. Det är så viktiga år som ger en starten på skolvärlden. Vad speciellt att ni höll kontakt så länge. Hmm, när jag tänker tillbaka på lärare är nog min lekskolefröken den jag minns med allra mest positiva känslor. Det har alltid gått bra för mig i skolan, jag var motiverad och hade ganska lätt för mig. Ändå måste jag säga att de lärare jag hade var ok, några inte alls bra - men de där som puffat en har jag tyvärr inte haft. Däremot tycker jag att mina barn har många lärare som är väldigt bra! Intressant att fundera över vilka personer som betytt något extra, det startar tankar...Ha det gott!

Mats Andersson sa...

Intressant att läsa om din fina erfarenhet. Att söka och finna sina mentorer även utanför familjen redan tidigt i livet får stor betydelse för ens självkänsla och vilja att utvecklas. När jag ser tillbaka från min egen skoltid känner jag mig privilegierad som funnit flera personer med stor inverkan på min egen nyfikenhet och vilja till förändring av det som inte leder vidare. För mig har det inneburit livslånga vän-relationer.
Något att tänka på när unga söker vuxenkontakt. Ett hedersamt ansvar.