måndag 6 september 2010

Så klart våra Kommunala Skolor är bra. De har erfarenhet, Kompetens och blir bra utan att ha ekonomisk vinning för ögonen


Ibland vet man bara att det blivit så rätt. Bara den vetskapen kan fylla mig med tillförsikt och glädje. Det här med att välja skolor för ens barn, är ju ångestskapande och ger kramp. Våra kriterier när vi tittade handlade mycket om ledarskap och hur man väljer att arbeta med alla barn, oavsett förutsättningar. För mig personligen handlade  valetet också om vad våra val gör för det samhälle som våra barn sedan ska ta hand om.  Det som på kort sikt kan te sig bra för just mitt barn, kan på lång sikt resultera i att samhället som mitt barn lever i grunden har förändrats så att det i det strora hela faktiskt inte blir bra. Vi vill tro gärna tro att vi inte hör ihop, att våra val faktiskt inte påverkar andra. Men det gör det, oavsett vad vi tycker om det.

Idag mötte jag per telefon en av mina söners lärare. Det var ett fantastiskt bra möte. Klok, erfaren och kompetent. Med lyhördhet och stark vilja att mötas fick vi ett bra samtal som också fick mig att inse att det vilar oerhört mycket kompetens mellan väggarna på den skolan. Bortblåst blev oron över torgets närhet, över att stadsdelen faktiskt är en mycket blandad stadsdel med barn från övre medelklass och barn från socioekonomiskt belastade hem. Bortblåst är också oron om vi valde rätt.

Den kompetensen, viljan att se barnen för vilka de är och det ledarskapet. Det kan bara bli bra. Det innebär inte att jag tror att det inte kommer att bli problem. Det blir det alltid där människor med olika viljor möts. Men jag har blivit trygg i att den här skolan är villig att föra dialog och villig att hjälpa barnen utifrån deras förutsättningar. Den här läraren är en bra ambassadör för den här skolan, men jag förstår att hon kan det med det ledarsksapet hon har bakom ryggen. Glad och trygg blir jag och tacksam för att vår kommunala skola kan erbjuda oss detta.!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad bra att det känns rätt. Visst finns det många bra och engagerade lärare, som har barnen i fokus. Lika viktigt är det ju åt andra hållet. Att det finns bra och engagerade föräldrar, som riktar energin åt rätt håll!
Hanna

Erica sa...

Du har så rätt Hanna!