fredag 10 september 2010

Visioner


Tid, har ni funderat på tid någon gång? Hur oändlig den kan vara och ändå nästan obefintlig andra gånger. För att mäkta med dessa marginaler som vi med nöd och näppe kan gripa tag i har vi som människor löst det med att dela in tiden i klockslag. För att göra tiden begriplig för oss. Göra den mätbar. Andra har utformat mätning för längd, volym, vätska etc. Vi begränsar och ger oss utrymme och möjligheter samtidigt. Det är det som är paradoxen med att göra saker mätbart.

Så tänker jag mig att våra möjligheter också är. Livet är fullproppat med dom, så mycket möjligheter som nästan går oss ur händerna för att vi inte förmår att uppfatta allt. Det går att göra det mätbart, genom visioner och målsättning. Visioner för mig handlar om att har stora ramar, där de stora värderna och målen inbegrips. Målsättning är att göra dom tuggbara i små bitar, så att vi kan begripa dom här och nu.

Jag håller på med mina visioner och det är ett jättelikt arbete både för hjärna, hjärta och fötter (handling). Men oj vad det är kul. Det är både svårt och kul. Det ska bli kul att utvärdera detta om tio år och se vad av det som jag föreställde mig var möjligt som blev verklighet och vilka saker som ska arbetas vidare på eller förkastas.

Hur ser din vision ut?

2 kommentarer:

Anonym sa...

En dag i taget. Fånga ögonblick!

Erica sa...

En dag i taget är en väldigt bra strategi när livet kräver det och från en dag till en annan. Men det kommer stunder i livet när det är dags för att våga sig på att se vad potentialen säger och vad av det man har lust och ork att ta tag i.