onsdag 1 december 2010

Min Julkalender 2010- Dag Ett


Jag älskar jukalendrar. Det finns en barnslig längtan i julen som blommar upp i mig. Jag blir barnsligare än mina egna barn. Jag gläds barnsligt nog åt julens alla förberedelser och hemlighetsmakerier. Idag har jag i all hast gjort i ordning årets julkalender till våra barn. I år blir det en mager historia jämfört med tidigare år. Normalt har de varsin handbroderad historia och det blir vansinnigt mycket paket. Jag älskar att fixa det och gör normalt det.

I år känner jag mig mer som en blekt disktrasa och jag försöker dessutom tvinga min kropp att bli frisk tills imorgon. Det går så där kan jag ju meddela. I år får de dela på en turas om var tredje dag. De stora killarna och jag har kommit överens om att vi gör det enkelt och så satsar vi på något större några dagar. Vi testar i år och ser hur det blir.

Juldagen är min födelsedag. I år fyller jag dessutom jämnt, så för att fira detta ska jag använda varje dag till att dela med mig av 24 personer som gjort skillnad i mitt liv. Jag börjar med en av mammorna. Moder Svea. Oerhört tacksam för detta avlånga land som är mig kärt ända in i hjärteroten. Årstidernas växling, sjöarna, skogarna, havet och fjällen. En kärlek som aldrig dör.3 kommentarer:

Happy sa...

Cool idé, att hylla 24 personer :-)

Gillar också julkalendrar, men jag lade ner paketinköpen för flera år sedan. Numera får sonen en chokladkalender som han gillar och är glad över. Vi kollar julkalendern på TV ihop också, det räcker liksom så.

Elisabeth Tullhage sa...

Kul Erica, jag gillar också adventstiden och kalendrar, men har aldrig fixat paketkalendrar till barnen, jag tycker EN sån låter övermäktigt. Men entusiasmen för den här tiden på året har jag och den har nog smittat ändå till mina barn. Jag lekte med tanken om att skriva om 24 saker jag var tacksam för, men har annan frustration att bli av med. Hej fr elisabeth

Bo Sundbäck sa...

Grattis än en gång på den jämna födelsedagen din Erica!
Att fylla jämnt är även tid att blicka tillbaka - men även att blicka framåt.
God Fortsättning Erica, och
Gott Nytt År!